2023.04.01. Csongrád-Csanád Vármegyei Vonós Kamara és Vonószenekari Találkozó


Április első napján a mi iskolánkat érte a megtiszteltetés, hogy megrendezhettük a Csongrád-Csanád Vármegyei Vonós Kamara és Vonószenekari Találkozót, melynek már évtizedes hagyománya van. A találkozón megyénkből hat település zeneiskoláinak kisebb-nagyobb vonósai vesznek részt.

A találkozón szereplő zenekarok és vezetőik:

1. Csongrád és Térsége Általános Iskola Galli János Általános Iskolája és Alapfokú Művészeti Iskolája két zenekarral szerepelt Sándorné Szabó Márta vezetésével a Harmónia-Kamara együttes és a Csongrádi Csivitelő Zenekar.

2. A hódmezővásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolából Varga-Fülöp Henrietta vezetésével a Péczely Attila Ciripelő Zenekar és a Péczely Attila Ifjúsági Vonószenekar

3. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából Bíró Anita vezetésével a Bartók Vonósegyüttes, a PerLaMusica Vonósegyüttes és a Hangszirmok Kamaracsoport.

4. A szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Tücsökzenekara Siklósné Pechan Szilvia vezetésével, valamint a Kiráky-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vonószenekara Tóthné Szegszárdy Bernadett vezetésével.

5. A Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Hegedű Együttese Szunyogh Gabriella vezetésével, valamint a Szentesi Violin-Viola Vonós Kamara Zenekar és a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola Ének együttese Tóth Flóra és Andor Csilla vezetésével.

6. A Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskolából a Kis Vonósok együttese, a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola Vonószenekara és a

Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola Vovósegyüttese Pópityné Várhidi Zsuzsanna vezetésével.

A találkozón csodás dallamok és zenedarabok csendültek fel hozzáértő előadással a közönség nagy örömére. Régi és új zeneművek, átiratok szívmelengető hangjai töltötték be a kisteleki Klebelsberg Kúnó Művelődési Ház nagytermét.

A koncertfolyam díszvendége Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar vezető karmestere és művészeti vezetője volt, aki a találkozó végén az egyesített zenekart vezényelte is, Tóthné Szegszárdy Bernadettel egyetemben.

Köszönettel tartozunk a fellépő zenekarok művészeti vezetőinek, a közreműködő pedagógusoknak és a fellépő növendékeknek, a Művelődési Ház dolgozóinak, a Kisteleki Általános Iskola vezetőségének, hogy rendelkezésünkre bocsátották az iskola tantermeit, a kisteleki vonós növendékek szüleinek a süteményeket és nem utolsó sorban gratulálunk iskolánk hegedű tanárának Pópityné Várhídi Zsuzsannának a nagyszerű szervezésért és a fantasztikus élményért.

 


FENNTARTÓ



Kollázs Művészetoktatási Alapítvány
E-Mail: fenntarto@kollazs.edu.hu

KAPCSOLAT


Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola
Székhely: 6760 Kistelek, Petőfi u. 8.
Adószám: 18269411-1-06


Telefon: 62/259-966
E-Mail: igazgato@kollazs.edu.hu