2023.05.13. A Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola Majálisa és Fúvószenekari Találkozó


 

Művészeti iskolánkban már hagyománynak tekinthető, hogy májusban szervezünk egy nagyszabású programot Kistelek város érdeklődőinek és a növendékeink szüleinek, rokonainak.

A koncertfolyamban igyekszünk mindig minden tagozat munkáit és elért eredményeit megmutatni, nem titkolt célunk az is, hogy ezzel népszerűsítsük iskolánkat a jövőbeni és jelenlegi növendékeink számára is.

Idén is számos fellépő bizonyította tanáraink rátermettségét és sikerességét, melyre nagyon büszkék vagyunk. Bemutatkozott a zenei tagozatunk színe-java, illetve a néptáncosaink csoportjai is jó hangulatról biztosította nagyérdemű közönséget.

Ebben az évben a Majálisunk zenei és táncos forgatagába még egy Fúvószenekari Találkozót is sikerült belecsempészni a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően. Zenekarunk az Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar ez alkalommal a Mórahalmi Fúvószenekart látta vendégül. A kisteleki fúvószenekar vezetője, Czirok Zoltán már régi barátként nagy szeretettel fogadta a Mórahalmi Fúvószenekart és vezetőiket, Vastag Istvánt és Szalai Krisztiánt. A koncertjük során komoly- és könnyűzenei művek is felcsendültek.

Köszönettel tartozunk Holota Istvánnak a hangosításért, illetve a helyszínért Kistelek Város Önkormányzatának és a Klebelsberg Művelődési Központ munkatársainak.